Commercial Interior fit out project for refrigeration & air conditioning experts, Aerocool.

Burscough 0
  • We're now very proud of the facilities we've got and all in all it's really been a pleasure working with Nexus and I'd recommend them for any future projects you may have. The attention to detail and the quality of their work has been superb and certainly we're one happy customer.

    Tony Hafez Director, Aerocool

The commercial interior fit out Challenge

Since their inception in 1989, Aerocool have been providing a refrigeration service to businesses throughout the UK. They originally traded as a refrigeration company in the 1990’s until they moved into the air conditioning market, allowing them to now provide an all round refrigeration service to their clients.

After many years at their current premises in Burscough, Lancashire the offices were looking tired and in need of an overhaul. What actually kick started the project to finally get going was our Sales Director David Newsome paying a visit to their premises.

Aerocool have worked with us for many years now as one of our air conditioning partners and Tony Hafez, a Director at Aerocool asked David his honest opinion on the facilities, during a meeting. David described them as a ‘rabbit warren’ and Tony completely agreed, prompting discussions to take place regarding the fit out of their premises.

Project Video

Check out our video case study for the office fit out project at Aerocool, featuring the thoughts of Director Tony Hafez.

The search for a solution

Through the years working with Nexus on various projects around the country, Tony and his team have seen first hand, the work that we have carried out for clients, time and time again. So when the time came for them to improve their facilities, they didn’t want to look anywhere else.

We’ve worked with Nexus for four or five years prior to getting involved with the refurbishment works. Once we became a client, there was nobody else we wanted to choose because we’d seen the standard of work that you had done for other clients, so you were the first point of call for ourselves.

Why Aerocool chose Nexus

Whilst Aerocool have worked with us many times over the past few years, the experience of working with us as clients, was of course always going to be different. Tony was very impressed with the attention to detail, especially at the survey stage, where Mathew, our Operations Director, conducted the site survey before designing the new premises.

Andrew, our sales representative who also worked on this project, took Tony and Aerocool through every step of the process and was instrumental in the layout and choice of furniture.

Aerocool actually ended up choosing a higher spec finish than originally intended, this was no more evident than on the stairs, where Matt suggested that Tony choose the satin stainless steel finish, which really complements the rest of the fit out.

Project Gallery

The solution

Aerocool didn’t want to move premises, however they wanted to utilise the space they had, far better than they already were. Their premises had got to the point that many working offices do. Furniture, carpets and walls looking tired and more or less all aspects of the office requiring a revamp.

Due to the fact that Aerocool needed to continue working whilst the works were carried out, the project needed to be completed in stages. First up, was the ground floor works, so all employees moved onto the first floor.

We created a waiting area for visitors at the entrance to the building, where there was previously a storage area. This has been moved upstairs in the new design. We installed glass partitioning on the right as you walk into the building, allowing visitors to see into the open plan office.

The brand new open plan office we’ve created was needed because, Aerocool previously had departments that needed to work together, split between the two floors due to a lack of space. The new layout allows them to work closely together and has already improved the productivity of Aerocool’s employees. There is also a small breakout area, ideal for working alone or small meetings between the departments when working on a project together.

Previously, Aerocool had a standalone kitchen that was too small for their needs. So we created an open plan kitchen that’s incorporated into the open plan office space. This is ideal for their employees to get together for a coffee and an informal chat during the day.

The staircase required an overhaul too and is considered by Tony as his ’favourite part of the project’. We removed the existing staircase and replaced it with a satin stainless steel finished staircase. The results are fantastic and as you climb the stairs you see how improved the new first floor is.

Comprising a directors office, conference room, finance directors office and storeroom, the first floor is quite the transformation. As on the ground floor, the use of glass partitions with integral blinds frames the new layout and the black and grey check carpets combine nicely with the white walls and oak doors.

The offices are given even more character with the addition of  Tony and Ian’s Everton memorabilia that they have collected over the years. Whilst the new conference room is ideal for Aerocool’s employees to conduct internal meetings and to invite clients in to discuss projects and showcase what they can do.

The new premises are now ideal for Aerocool’s business operations and they have the space to grow the business even further in the future. We wish Tony and Ian all the best for the future and look forward to working with them in the future.

If you find your business in a similar situation to Aerocool, contact us here at Nexus today and we’ll arrange a visit to your premises to conduct a site survey and talk through your requirements.

Trusted By

Let’s Talk…

We would love to partner with you to achieve your goals….

Related Projects